O meni

Helena Bakić

Psiholog i psihoterapeut

Ja sam Helena, diplomirani psiholog i uskoro magistar psiholoških nauka. 

U radu praktikujem integrativni pristup, jer smatram da nam različite psihoterapijiske prakse pružaju različite uvide i alate za rad sa ljudima. 

Trenurno sam u edukaciji iz oblasti transakcione analize (trenutno savjetnik pod supervizijom, TA centar Novi Sad), geštalt psihoterapije.

Završila sam ACT (Acceptance and commitment therapy – terapija prihvatanjem i posvećenešću). U radu takođe koristim PE psihoterapiju (Prolonged exposure therapy) koja je namjenjena isključivo za rad sa traumom i PTSP-om.

Trenutno sam edukant I polaznik škole za tijelesnu psihoterapiju, IPD centar.

Moje vrijednosti u radu su svjesnost, rad na sebi, kako bi bila dostupan i svjestan terapeut, sa punim kapacitetom za prisutnost sa klijentom. Pored toga, veoma važna vrijednost je i edukovanje i usavršavanje, te neiscrpno nadograđujem svoja znanja i sposobnosti u oblsati psihologije i psihoterapije.

Kroz psihoterapiju i rad sa ljudima imala sam priliku da svjedočim zadivljujućim kapacitetima ljudi, kao i efikasnosti psihoterapije kao metode za prevazilaženje poteškoća, izazova i lični rast i razvoj.

Na svom profesionalnom putu sam u kontinuiranoj psihoterapijiskoj praksi sa pojedincima, grupama, kao i radioničkom i edukacijiskom radu sa  klijenatima.

Sertifikati i diplome

Kratki opis?

Faze

Naslov

Kratki opis. Faze u terapiji/lijecenju?

Prva faza

Magna lectus sapien massa lectus, bibendum pellentesque fusce.

Druga faza

Arcu vivamus non sem quisque orci eros ut, congue ultricies.

Treca faza

Porta vitae mauris tempus magna sed diam lorem viverra justo.

Usluge

Sve od navedenih usluga moguće je sprovesti lično u Banjoj Luci, ili nekoj drugoj lokaciji po dogovoru u slučaju edukacija, kao i online putem online platformi i video poziva.

Individualne seanse

Individualne seanse se odnse na rad sa klijentom jedan na jedan. Moguće ih je održavati lično u Banjoj Luci ili online putem video poziva.

Porodična psihoterapija i psihoterapija parova

Kratki opisOvaj vid rada se fokusira na rad na odnosima i dinamikama u odnosima. Ovaj vid terapije namjenjen je partnerima i  porodicama koji/e imaju poteškoća u komunikaciji, konfliktne odnose, koji su u odnosu doživjeli teška iskustva, te koji se udaljavaju.

Grupna psihoterapija

Ova vid rada odnosi se na rad u grupi od 6 do 10 članova. U psihoterapijiskom radu grupa je jak resurs, te je često preporučujem. Članovi grupe dobijaju učinak psihoterapeutovih intervencija, a pored toga i podršku drugih članova, te u jedom sigurnom okruženju mogu da dožive autentično prihvatanje od strane drugih, te da razviju veoma bliske i podržavajuće veze sa drugim članovima grupe. U grupi takođe članovi imaju priliku da osjete da su slični drugima, te da veoma slične emocije, misli i procese imaju i drugi ljudi, što je veoma podržavajuće.

Kontaktiraj me i zakaži svoj termin!

Kontaktiraj me kako bi dobio/la sve potrbene informacije.